cuiNa silvEstre - xampanyet de SaÜc


La d'avui és una nova entrega de la cuina silvestre. Feu clic a l'etiqueta inferior de l'entrada per veure totes les publicades fins el moment. Avui us parlaré del saüc. Aquí el teniu:


El saüc té propietats anticatarrals i s'utilitza per tractar els estats gripals, bronquitis, tos seca i sinusitis. Això  és degut a que afavoreix la sudoració i facilita l'expulsió de mucositat, reduint la inflamació i la congestió de les vies respiratòries. També s'ha provat el seu ús com a remei per a la febre. Amb els fruits del saüc podeu fer un xarop per a la tos (exprement-ne el líquid, colant-los i reduir el líquid amb sucre fins aconseguir la textura d'un xarop). El saüc el podreu trobar fàcilment als boscos de ribera i zones humides.

I que podem fer amb el saüc? Doncs un xampany com aquest que han fet els companys del bloc CATACUINA.  Jo ja l'he tastat i és boníssim i us puc ben assegurar que el faré a casa així que pugui. Si algú se m'avança que m'expliqui.



Comentaris

Entrades populars